Wie ben ik?

Vakvrouw, Arbeids- en Organisatiepsycholoog met ruime bedrijfsmatige kennis en ervaring met  verandering, ontwikkeling en transitie

 

Gedreven door een grenzeloze nieuwsgierigheid naar mensen en hun onderlinge relaties studeerde ik Arbeids- en Organisatiepsychologie. De insteek van psychologie sluit naadloos aan bij hoe ik van nature denk: het individu verbonden aan een groter geheel.

Dit integraal kijken naar de verbinding tussen mens, organisatie en omgeving kenmerkt mij en mijn aanpak. Deel en geheel, samen compleet. Dat maakt mij meervoudig partijdig. Ik zie altijd verschillende stukken van dezelfde puzzel, in plaats van tegenstelling en polariteit.

Klinkt dit abstract of zweverig? Dat snap ik. En ik ben prima in staat om abstracte zaken in de praktijk simpel te verwoorden. Met een praktisch voorbeeld, gekoppeld aan concreet gedrag. Daarin maak ik gebruik van mijn jarenlange managementervaring in de lijn en in projecten. Altijd gekoppeld aan verander- en ontwikkelvraagstukken.

Ik weet wat je dagelijks tegenkomt als leidinggevende of adviseur, in het bijzonder bij verandering. Ik ben een ‘vat vol kennis’ volgens mijn klanten. Ik ken de hectiek van alledag als geen ander. Ik ken het gevoel van met veel enthousiasme en energie proberen een verandering te realiseren.

En ook ik ben ertegenaan gelopen dat je aanpak soms wel en soms ook niet werkt. En dat je dan met je neus op de feiten wordt gedrukt. Dat jouw aanpak, communicatie en gedrag hier misschien niet werken. Dat je probeert iedereen in beweging te krijgen, duwen of trekken. En al wat er gebeurt, het werkt alleen maar averechts.

Niet voor niets heb ik mij verder verdiept in hoe een veranderproces wel verloopt. En hoe je wel beweging faciliteert. Duwen, trekken en anderen in beweging krijgen lukt nooit. In contact komen, anderen begrijpen, faciliteren en begeleiden werkt wel. Al deze ervaringen en inzichten zet ik nu in bij de begeleiding van ondernemers, managers en adviseurs die worstelen met veranderen.

Wil je meer weten over mijn werkervaring? Kijk op mijn profiel op Linkedin!