Wat doe ik?

Ik verbreed en verhelder je verandervraagstuk, zodat jij houvast en ruimte voelt om in beweging te komen

Ik leer je anders kijken. Ik kijk met je naar je verandervraag vanuit een breder, samenhangend perspectief. Ik verhelder onderliggende processen. Zodat je zelf kan ontdekken wat er gebeurt. Waar en waarom het vast zit. Je krijgt inzicht in de oorzaak in plaats van het symptoom. Dankzij dit inzicht kan je je aandacht bewust richten op wat er leeft.

Hoe leer ik je anders kijken? Dat doe ik met wat ik noem de '5 fundamentele principes van een veranderproces’. Ze helpen je je eigen veranderproces te doorzien. Deze principes geven je houvast en structuur. En dankzij een zelfontwikkelde ‘verdiepende lens’ leer ik je inzoomen op wat er speelt op alle lagen in dit veranderproces. Met deze lens heb je een kompas in handen om effectief te navigeren in het veranderproces.

Want dat jij zelf het proces navigeert, dat is mijn uitgangspunt. Ieder verander-of ontwikkelvraagstuk is tenslotte uniek. Ik geef je ruimte om je eigen aanpak te kiezen passend bij jouw vraag en situatie. Ik ben ervan overtuigd dat je dankzij helder inzicht in de situatie zelf een effectieve aanpak kiest. Wel daag ik je daarbij uit met rake vragen en een scherpe blik. En ondersteun ik je met alle kennis en kunde in mijn mentale bagage.

Met als resultaat dat jij je energie gericht inzet op acties die je op weg helpen naar je doel. En met elke stap die jij zet, neem je de organisatie in je beweging mee.

Ik begeleid een-op-een en in groepen. Ik pas mijn rol aan bij wat er nodig is. Dat kan zijn sparring partner, business of personal coach, procesbegeleider of (programma) manager. De kern van de begeleiding is “op weg van waar je het zelf weet, naar waar je het zelf nog niet weet”.

Ik kan me voorstellen dat bovenstaande misschien nog wat abstract klinkt. Wil je concreet weten wat dit voor jou en jouw vraag betekent? Ik licht dat graag toe in een persoonlijk gesprek. Of wil je je eerst nog wat meer verdiepen in mijn ideeën, dat kan bij 'vanuit welke visie?'.